Κύκλος Νέων Μητέρων

Στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας λειτουργεί τμήμα για νέες μητέρες, ένα τμήμα που απευθύνεται κυρίως στο ευαίσθητο κομμάτι των γυναικών που τώρα δημιουργούν τις οικογένειες τους, μαθαίνοντας να μοιράζονται την ζωή τους με έναν σύζυγο, μέσα στα ιερά δεσμά του γάμου, που βλέπουν την μητρότητα να καταλαμβάνει το σώμα τους και να αλλάζει τον εσωτερικό τους κόσμο, που αντιμετωπίζουν καθημερινά μικρά και μεγάλα προβλήματα μέσα στον γάμο τους, συνειδητοποιώντας πως δύο άτομα πια, με συνεργασία και αγάπη πρέπει να τα λύσουν, να έχουν υπό την απόλυτη ευθύνη τους την διαπαιδαγώγηση και το μέλλον των παιδιών τους και τόσα άλλα.

Μαθαίνοντας λοιπόν την άποψη της Εκκλησίας μας για τα θέματα αυτά και γνωρίζοντας τι πρέπει να κάνουμε από τους Αγίους μας και από τους Πατέρες της Ορθοδόξου Πίστεως, οι οποίοι έχουν αναφερθεί  ακόμα και για τα πιο πολύπλοκα προβλήματα που απασχολούν τη σύγχρονη ανθρωπότητα, θα είμαστε σίγουροι για την αντιμετώπιση αλλά και την επίλυση τους, θα είμαστε σίγουροι πως είμαστε στον σωστό δρόμο.

Εδώ λοιπόν φέτος, στο παρεκκλήσι του Αγίου Στυλιανού κάθε 15 ημέρες θα συζητάμε όλα αυτά τα θέματα που αφορούν τις νέες γυναίκες και μητέρες.

27 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2018
Οι αποφάσεις των παιδιών για το μέλλον τους και ο ρόλος της οικογένειας.

Στην συνάντηση αυτή έγινε αναφορά στους παράγοντες που επηρεάζουν τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές των παιδιών και στους τρόπους με τους οποίους οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη στήριξη την οποία το σχολείο και πιο συγκεκριμένα ο Καθηγητής Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής προσφέρει στον μαθητή για να πάρει μια υπεύθυνη απόφαση.Το τέλος της συζήτησης έκλεισε με την συμβουλή ότι η πιο σημαντική βοήθεια είναι η αγάπη και η προσευχή τους στο θεό.

10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2018
Εσείς πως δεν χωρίσατε ακόμα;

 Ένα πολυ επίκαιρο θέμα ήταν προς συζήτηση σε αυτή τη συνάντηση του κύκλου μας. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, είναι σύνηθες να χωρίζουν ζευγάρια, που ζουν πολλά χρόνια μαζί. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους λόγους διάλυσης πολύχρονων γάμων και πώς θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό προτείνοντας διάφορες λύσεις και προτάσεις.Στο τέλος της συζήτησης τονίστηκε ότι όταν λείπει και δεν καλλιεργείται η εκκλησιαστική ζωή της οικογένειας, η οικογένεια δεν σώζεται ούτε με καλές προθέσεις και άλλες προϋποθέσεις. Μόνο η χριστιανική οικογένεια παρ’ όλες τις δυσκολίες επιβιώνει και πετυχαίνει.

Επόμενες συναντήσεις:

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2018
Γυναίκα και Βία

10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
Ψέμα: μια εύκολη λύση

24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
Οικογένεια και εθνικά ιδανικά