Ιστορικό

Η ενορία της του Θεού Σοφίας Λαρίσης ιδρύθηκε με αριθμ. στο φάκελο της εφημερίδας της κυβερνήσεως 197/22-11-2010 (‘Α Τεύχος). Προϋπήρχαν οι ερανικές επιτροπές από την ενορία των Παμεγγίστων Ταξιαρχών Λαρίσης (από την οποία απεκόπει το κομμάτι της του Θεού Σοφίας) και οι εργασίες ήδη άρχισαν από το 2006, κατόπιν της άδειας από την ναοδομία της εκκλησίας της Ελλάδος. Στις 28 Νοεμβρίου 2009 έγιναν τα εγκαίνια του υπογείου Ιερού Ναού από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ Ιγνάντιο αφιερωμένος στην Αγία Σοφία (17 Σεπτεμβρίου) και στις τρεις θυγατέρες της Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη μαζί με ένα μικρό παρεκκλήσιο αφιερωμένο στην Αγία μαγαλομάρτυρα Ειρήνη (5 Μαΐου).

Τον Ιανουάριο του 2011 συγκροτήθηκε το 1ο Εκλλησιαστικό Συμβούλιο και άρχισαν και συνεχίζονται μέχρι σήμερα οι εργασίες αποπερατώσεως του άλλου Ιερού Ναού αφιερωμένο στην Αγία Σοφία του Θεού, (εορτή την Τετάρτη της Μεσοπεντηκοστής). Τα σχέδια για αυτόν τον ναό είναι σχεδόν ίδια με τα σχέδια του μεγαλοπρεπούς Ναού της Αγίας Σοφίας της Πόλης των ονείρων μας, της Κωνσταντινουπόλεως, σε έκταση 1000m2.

Στην ενορία μας επίσης ανήκουν το παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος, το παρεκκλήσιο των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης καθώς επίσης και το παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου Πλανά.