Κατηχητικά
Τα Κατηχητικά μας

Στον υπόγειο Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας λειτουργούν κάθε Σάββατο και Κυριακή κατηχητικά:

  • για παιδιά μέχρι τη Γ΄Δημοτικού (αγόρια και κορίτσια) στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Ειρήνης κάθε Σάββατο 2:30- 3:30 μ.μ.
  • για κορίτσια Δ’ – Ε’  – ΣΤ’ Δημοτικού κάθε Σάββατο 2:30- 3:30 μ.μ.
  • για αγόρια Δ’ – Ε’  – ΣΤ’ Δημοτικού κάθε Σάββατο 1:30- 2:30 μ.μ.
  • για αγόρια Γυμνασίου – Λυκείου κάθε Σάββατο 3:30- 4:30 μ.μ.
  • για κορίτσια Γυμνασίου – Λυκείου κάθε Κυριακή 4:00- 5:00 μ.μ.

 

Δραστηριότητες στα Κατηχητικά μας

– Τα παιδιά μας όλων των ηλικιών έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τον λόγο του Θεού με τη μορφή οργανωμένων μαθημάτων βασισμένων στις αρχές της ορθόδοξης διδασκαλίας της Εκκλησίας μας και εγκεκριμένων από την Ιερά Μητρόπολη.

– Παράλληλα, μαθαίνουν όμορφα τραγούδια που υμνούν την πίστη, την πατρίδα και τα ιδανικά του τόπου μας.

– Παίζουν οργανωμένα παιδικά παιχνίδια στο τέλος κάθε συνάντησης, όπου έχουν την ευκαιρία να συναναστραφούν με συνομήλικούς τους και να χαρούν με δημιουργικότητα και ζωντάνια.

-Συμμετέχουν σε διαγωνισμούς, όπως οι κατασκευές, τα επιτραπέζια παιχνίδια και αθλητικούς αγώνες. Κατανοούν με αυτό τον τρόπο πως το κατηχητικό δεν είναι έξω από τη ζωή.

-Ειδικά στα μεγαλύτερα παιδιά, του εφήβους μας, τα θέματα που συζητούνται είναι σχετικά με την επικαιρότητα στα σχολεία τους, τους νεανικούς προβληματισμούς τους, τη λατρευτική ζωή και την ενίσχυση της αλήθειας της πίστης.

-Σπουδαίες ευκαιρίες αποτελούν και οι γιορτές μας, των Χριστουγέννων και της 25ης Μαρτίου.

 

Γιατί να στείλω το παιδί μου στο κατηχητικό της ενορίας μου;

– Επειδή εδώ έχει την ευκαιρία να ακούσει βίους Αγίων, θαύματα του Κυρίου και των Αποστόλων, αλήθειες της πίστης μας, εμπειρίες ανθρώπων που νίκησαν εμπόδια χάρη στη Θεία Πρόνοια και άλλα τόσα σπουδαία!

– Γιατί μέσα στην ασφάλεια του οίκου του Θεού και σε ατμόσφαιρα οικογενειακή το παιδί μου παίρνει ερεθίσματα για να θέσει τις ηθικές βάσεις της προσωπικότητας του.

– Διότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να συναναστραφεί άλλα παιδιά, να χτίσει γερές φιλίες βασισμένες στον αγώνα για το καλό!

– Γιατί σε μια εποχή που η Ορθοδοξία βάλλεται από παντού και το σχολείο έπαψε πια να τη στηρίζει και να καλλιεργεί το ορθόδοξο πνεύμα, το κατηχητικό είναι το μόνο μας καταφύγιο.
 

Χριστουγεννιάτικη Εορτή Κατηχητικών Σχολείων 2017

Μια υπέροχη Χριστουγεννιάτικη εορτή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα, 23 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό της του θεού Σοφίας.

Τα παιδία  του Κατηχητικού με την βοήθεια των κατηχητών τους οργάνωσαν και παρουσίασαν μια όμορφη παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη εορτή, με ποιήματα, ύμνους,ψαλμούς και τραγούδια.

Τα κατηχητόπουλα με τις αγγελικές τους φωνές και παρουσίες μυήσαν και φώτισαν τις ψυχές όλων των ακροατών,στέλνοντας το αληθινό μήνυμα των Χριστουγέννων.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο ιερέας έξηρε το έργο των κατηχητικών Σχολείων της ενορίας για την ομαδικότητα και την σύμπτια σε αυτήν την εργασία του κατηχητικού έργου.

Ευχήθηκε σε όλους τα φετινά Χριστούγεννα να είναι προσωπικά Χριστούγεννα για τον καθένα και δόθηκαν δώρα στα 200 και πλέον παιδιά των κατηχητικών σχολείων της ενορίας.