Σχολή Γονέων

  Ζούμε σε μια εποχή μεταβολών, με αλλαγές τόσο στο κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον, όσο και στη δομή της οικογένειας και στο ρόλο της μητέρας και του πατέρα αντίστοιχα. Μεταβολές οι οποίες αυξάνουν τους κινδύνους για την αποδιοργάνωση της οικογένειας, ιδιαίτερα όταν ο κάθε γονέας δεν είναι σωστά ενημερωμένος και προετοιμασμένος για αυτές τις μεταβολές.                                               

     Σκοπός της οικογένειας και επιδίωξη κάθε γονέα είναι η δημιουργία ενός υγιούς και ηθικού περιβάλλοντος , όπου θα ζήσουν ευτυχισμένα όλα τα μέλη της. Τα παιδιά θα αναπτυχθούν σωματικά και πνευματικά , θα καλλιεργηθούν ψυχικά, θα διαμορφώσουν προσωπικότητα και θα γίνουν ικανά να ενταχθούν στην ευρύτερη κοινωνία. Για να συμβούν όλα αυτά στον επιθυμητό βαθμό, απαιτείται συνεχής ενημέρωση, εγρήγορση και πολύπλευρη γνώση.                         

     Η Σχολή Γονέων της Ενορίας μας ξεκίνησε πριν απο οχτώ χρόνια και συνεχίζει και φέτος το έργο της. Την υποστήριξη κάθε γονέα στο δύσκολο και πιο σημαντικό ρόλο του. Έναν ρόλο που έρχεται αντιμέτωπος καθημερινά με καινούργιες προσκλήσεις και δεδομένα. Απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, ανεξάρτητα απο εθνική προέλευση, ηλικία και μόρφωση, σε μελλοντικούς γονείς, εκπαιδευτικούς , ενήλικες τρίτης ηλικίας και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Παρέχει στους γονείς και στο οικογενειακό περιβάλλον γνώση, ανταλλαγή εμπειρίας και ευκαιρίες για προβληματισμό !                        

     Η οικογένεια είναι η βάση και η αρχή του πολιτισμού ( Λουκιανός, Ρήτορας, 2ος αιώνας μ.Χ . ). Η σωστή λειτουργιά της ίδιας της κοινωνίας μας εξαρτάται απο τη διατήρηση μιας σταθερής, ασφαλούς και ήρεμης οικογενειακής ζωής. Ας μην την αφήσουμε στην τύχη της ! Σας περιμένουμε στις συναντήσεις μας , ώστε να προσπαθήσουμε μαζί, να γίνουμε εκείνοι οι γονείς που έχουμε ονειρευτεί για τα παιδιά μας!

“Θα ήταν πάντως μεγάλη ατυχία για την ανθρωπότητα να διαλυθεί η οικογένεια. Γιατί αν σε όλες τις άλλες λειτουργίες μπορεί να αντικατασταθεί  με άλλου είδους κοινωνικές υπηρεσίες, καμιά άλλη αρχή ή οργάνωση δεν είναι δυνατόν να αναπληρώσει την αγωγή των παιδιών”. Ε. Παπανούτσος.