Υποδοχή των Τιμίων Δώρων από το Άγιον Όρος στη Λάρισα

Με ευλάβεια χιλιάδες πιστοί υποδέχθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης τα δώρα των τριών μάγων τα οποία θα παραμείνουν για προσκύνημα στον Ιερό Ναό Tης Του Θεού Σοφίας προερχόμενα από το Άγιο Όρος όπου φυλάσσονται.

Τα τίμια δώρα (χρυσός, λιβάνι και σμύρνα) που έφεραν οι τρεις μάγοι στη Βιθλεέμ έγιναν δεκτά με τιμές από τον κλήρο της μητρόπολης με επικεφαλής το μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο, τον υφυπουργό Β. Κόκκαλη, τους βουλευτές Μ. Χαρακόπουλο και Χρ. Κέλλα, εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και πλήθους πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, στην αντιφώνησή του, αφού ευχαρίστησε τους αγιοπαυλίτες πατέρες και τον πολυσέβαστο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής π. Παρθένιο, μίλησε για τους συμβολισμούς των Τιμίων Δώρων των ευλαβών Μάγων και κατέληξε λέγοντας πώς όπως οι μάγοι διήνυσαν μία θεία πορεία, υποκινούμενοι από ζήλο και πόθο ιερό, προκειμένου να συναντήσουν τον Μεσσία Χριστό, έτσι και εμείς όλοι, οι πιστοί χριστιανοί πρέπει στην ζωή μας να αγωνιζόμαστε κατά των παθών και των αδυναμιών μας και να υπερβαίνουμε όλα τα εμπόδια και τις παγίδες του διαβόλου, ώστε να διανύουμε με ασφάλεια και σταθερότητα αυτή την μοναδική αλλά και ευλογημένη πορεία της συναντήσεώς μας με τον Ιησού Χριστό, την σωτήρια πορεία της Θέωσης και του αγιασμού.

Τα τίμια δώρα που φυλάσσονται στη μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους, θα παραμείνουν μέχρι και την Τρίτη 2 Ιανουαρίου και για να διευκολυνθούν οι πιστοί που θέλουν να προσκυνήσουν η εκκλησία θα παραμένει ανοικτή καθημερινά από το πρωί έως το βράδυ και θα τελούνται συνεχώς ακολουθίες.