Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΘΥΓΑΤΕΡΩΝ ΑΥΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΕΛΠΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ

 

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος στον Ιερό Ναό μας η μνήμη της Αγίας Σοφίας , όπως αρμόζει άλλωστε για την Προστάτιδα της ενορίας μας  στην Χαραυγή της Λάρισας μέσα από τον πανηγυρικό Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκαν, αντιστοίχως, την παραμονή και ανήμερα της εορτής (16 και 17 Σεπτεμβρίου), πρωτοστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ Ιερωνύμου .

Στην Ιερά πανήγυρη της νεοανεγειρόμενης εκκλησίας πλήθος προσκυνητών και Ιερέων κατέκλυσαν τον ενοριακό μας ναό τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων, για να τιμήσουν τη μνήμη της Αγίας Σοφίας, μετά των τριών θυγατέρων αυτής Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, οι οποίες μαρτύρησαν για τη χριστιανική τους πίστη στη Ρώμη το έτος 117 μ.Χ. επί αυτοκρατορίας Αδριανού.

Ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης μας στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον βίο των εορταζουσών Αγίων.

Ο Εφημέριος της ενορία μας π. Βαρνάβας ευχαρίστησε όλους τους πιστούς που συνέρρευσαν και φέτος στον Ιερό Ναό για να τιμήσουν την Προστάτιδα τους και όλους όσους κοπίασαν για να διεξαχθεί με επιτυχία και η φετινή πανήγυρη, και ευχήθηκε και του Χρόνου με Υγεία να την τιμήσουμε και να αξιωθούμε και εμείς, διά πρεσβειών τής Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων της, να προσκολληθούμε στην αγάπη του Χριστού. 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ(https://www.youtube.com/watch?v=RLodGruBbXY&t=855s )