Με σύνθημα “Κύριε Πρόσθες ημίν πίστιν” ξεκίνησε η 1η ομιλία του κύκλου νέων μητέρων για τη φετινὴ χρονιά.

Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η 1η Συνάντηση του Κύκλου Νέων Μητέρων στο παρεκκλήσιο του Αγ. Στυλιανού όπου ο κύκλο μας μεγάλωσε και ομόρφυνε από την παρουσία των νέων μητέρων- μελών.
Η κυκλάρχισσα κα. Φωτεινή Τοπαλίδου παρουσίασε το θέμα :
” Κύριε Πρόσθες ημίν πίστιν” – ”Δῶσέ μας περισσότερη πίστη ” .
Μεγάλο πράγμα η πίστη! Βλέπετε, και ο Απόστολος Πέτρος με την πίστη βάδισε πάνω στα κύματα. Μόλις όμως μπήκε η λογική, άρχισε να βουλιάζει …Με την προσευχή δυναμώνει η πίστη. Ένας άνθρωπος που δεν καλλιέργησε την πίστη του από μικρός, αλλά έχει διάθεση, μπορεί να την καλλιεργήση με την προσευχή, ζητώντας από τον Χριστό να του προσθέση πίστη. Να παρακαλούμε τον Χριστό να μας προσθέση πίστη και να μας την αυξήση. Στον Χριστό τί είπαν οι Απόστολοι; «Πρόσθες ημίν πίστιν» δεν είπαν; Όταν λές «πρόσθες», σημαίνει ότι εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου στον Θεό. Γιατί, αν δεν εμπιστεύεται κανείς τον εαυτό του στον Θεό, τί να του προσθέση ο Θεός; Ζητάμε από τον Θεό να μας προσθέση πίστη, όχι για να κάνουμε θαύματα, αλλά για να Τον αγαπήσουμε περισσότερο.
Ο Απόστολος Παύλος λέει ότι πίστη είναι να πιστεύουμε στα μη βλεπόμενα, όχι απλώς στα βλεπόμενα . Όταν αναθέτουμε το μέλλον μας στον Θεό, Τον υποχρεώνουμε να μας βοηθήση. Η απόλυτη εμπιστοσύνη στα χέρια του Θεού έχει μητέρα την πίστη, με την οποία προσεύχεται κανείς μυστικά και απολαμβάνει τους καρπούς της ελπίδος. Είναι μία συνεχής προσευχή και φέρνει θεία αποτελέσματα την ώρα που πρέπει. ( Άγιος Παϊσιος )
Αυτή είναι η χάρις της πίστης. Ενώ όλα δεν πάνε όπως τα προγραμματίζουμε, έχοντας όμως ελπίδα και πίστη στον Θεό,Εκείνος μας δίνει την δύναμη να τα καταφέρουμε στην ζωή.Η πίστη είναι η δύναμη που δημιουργεί την προοπτική της ελπίδας προς τον Θεό. Η πίστη είναι «ο κόκκος του σιναπιού» που παρά το ότι είναι μικροσκοπικός εντούτοις θα’χει τη δύναμη να μετακινεί βουνά. «Και κανένα πράγμα δεν θα’ναι αδύνατο για σας» , υπογραμμίζει ο Χριστός στους Μαθητές Του. Η πίστη στον Κύριον υμών Ιησού Χριστό, είναι αυτό που μας αναζωογονεί και μας δίνει την απαιτούμενη δύναμη να αντιμετωπίσουμε κάθε εμπόδιο. Η πίστη, είναι αυτή που μας δίνει το κίνητρο να αποκτήσουμε και τις άλλες αρετές οι οποίες εφοδιάζουν την ψυχή στον πνευματικό αγώνα μας.
Ας δώσουμε όλη μας την εμπιστοσύνη, όλη μας την καλὴ διάθεση στὸν Κύριο, και Εκείνος θα ενεργεί τα πάντα στη ζωή μας. Ας ανοίξουμε όλα τὰ παράθυρα της ψυχής μας στο φώς του Χριστού, κι Εκείνος θα πλημμυρίζει την υπαρξή μας με το ζωογόνο καὶ ευεργετικό Του φώς .
Η κα. Φωτεινή Τοπαλίδου έκλεισε την ομιλία της με την ευχή όλοι να αξιωθούμε να αποκτήσουμε αυτή την ανεκτίμητη πίστη και όταν βλέπουμε ότι, στερούμαστε στην πίστη, ας προσευχόμαστε στον Κύριο λέγοντας:
<<Κύριε πρόσθες ημίν πίστιν>>.